Poslušajte prvu epizodu našeg novog podkast serijala

Inicijativa A 11 upravo je objavila prvu epizodu u novom podkast serijalu posvećenom Informacionom sistemu Socijalna karta.

Socijalna karta veliki je fokus rada celog našeg tima. U ovom serijalu na detaljan, ali direktan i koncizan način analiziramo pozadinu cele problematike Zakona o socijalnoj karti i registra koji je zakon uveo, donosimo mišljenja i zaključke stručnjaka iz više oblasti koje se tiču rada registra i centara za socijalni rad, ali i priče sa terena.

Naime, naš tim značajan posao obavio je na terenu, u razgovoru sa građanima i građankama koji su direktno pogođeni primenom spornog Zakona o socijalnoj karti – koji zbog svih poražavajućih efekata treba momentalno ukinuti.

U podkastu Inicijative A 11 čućete i njihove priče, koje na pravi način i ispravno opisuju stanje izazvano primenom Zakona o socijalnoj karti. Ovaj podkast je u formi radijske reportaže, sa utiscima sa terena i direktnim razgovorima u neformalnim romskim naseljima, nesavršen i „sirov“ – kakav je, nažalost, i zakon o kom već dve godine govorimo.

Svoje viđenje situacije u ovom, prvom izdanju serijala o Socijalnoj karti daje nam i naučna saradnica sa Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Irena Fiket. Pratite naš serijal i u narednim izdanjima čućete stavove naših ostalih stručnih sagovornika.

Ovu epizodu poslušajte na našoj stranici na platformi PODCAST.RS. Sve dosadašnje podkaste našeg tima možete da poslušate OVDE. Hvala vam što pratite naš rad!

Pripremili: Nađa Marković, Danilo Ćurčić i Gorica Nikolin.